Ένα δυνατό επιθετικό ξεκίνημα και τα 14 Κ του Andonov αρκούσαν στον Άρη για να κάνει την διαφορά...

123456789RHE
AΡΗΣ81201201X15

LEADERS10002020X5

 NIKH:  M. ANDONOV (2-0,3.21) ΗΤΤΑ:  Π. ΜΑΡΤΙΝΕΖ (1-3,6.90)


Άνετη επικράτηση για τον Άρη Θεσσαλονίκης την Κυριακή στο Ελληνικό επί των Leaders Βουλιαγμένης. Οι κιτρινόμαυροι ξέφυγαν από νωρίς στο σκορ με 8-1 στο 1ο inning, ενώ συνέχισαν να χτίζουν την διαφορά που οδήγησε στο τελικό 15-5 στο 8ο.


Ο Άρης κράτησε τους αντίπαλους σε χαμηλό σκορ χάρει στην συμμετοχή του Βούλγαρου lefty pitcher, Martin Andonov, που έπαιξε για 7 innings βγάζοντας 14 K (!!!) δεχόμενος μόνο 5 runs. To ίδιο δεν μπόρεσε να κάνει απ'την πλευρά του ο Πέδρο Μαρτίνεζ, ιδιαίτερα λόγω των επιδόσεων των Βουλγάρων αθλητών του Άρη, που φάνηκαν αρκετά αποδοτικοί στο ρόπαλο.



Οι Leaders προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι με προοπτικές που δημιουργήθηκαν στο 5ο και 7ο inning, που όμως δεν απέδωσαν σημαντικά αποτελέσματα. Καταλυτικές ήταν οι επιλογές στο base-running του Κυριάκου Κουρτζόγλου καθώς έγινε tag out μια φορά στην πορεία του προς την τελική βάση στο 5ο, ενώ πιάστηκε να κλέβει την τρίτη βάση στο 7ο.

Η διαφορά έγινε διψήφια με ένα και μόνο run στο 8ο, κάτι που οδήγησε στην λήξη της αναμέτρησης με mercy rule. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο Άρης μένει τρίτος στην βαθμολογία, ενώ για τους Leaders έσβησαν και μαθηματικά οι πιθανότητες πρόκρισης, κύριος λόγος της οποίας είναι, η ποινή τριών αγωνιστικών στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ.: Ο χθεσινός αγώνας Μίλωνας - Άρης αναβλήθηκε για οργανωτικούς λόγους (αδυναμία εύρεσης umpire).